Ramón Fabregat

Voluntari conductó Informática

Amb el Ramon és fàcil comunicar-se, amb les seves petites bromes sap com facilitar un diàleg. És un dels primers Voluntaris d’Informàtica aquí al nostre Casal, molt volgut per tots. 


On vas néixer?  Aquí a Barcelona, l’any 1937 a les tres de la tarda, per cert al cap de pocs minuts ens bombardejaven. Crec que per això sóc bastant optimista.

En què has treballat?

Fins als 29 anys com a joier, després vaig anar a ” la Caixa”, fins que em vaig jubilar.

Explica’m alguna de les teves anècdotes:

Per Sant Eloi, patró dels joiers, s’organitzava en el Camp de l’Europa un partit de futbol. L’encarregat del taller on jo treballava era un fumador empedernit, però sempre volia jugar. Veure-ho córrer darrere la pilota i un moment després córrer cap a la tribuna per donar una chupadeta al cigarret que hi tenia amagat, era d’allò més divertit.

Has portat una harmònica, Explica’t.

Tindria uns 15 anys i va passar per Setmana Santa, en aquella època l’ambient era terrible i tots els pecats del món suraven al meu cap. Vaig haver de desplaçar-me tot sol a la masia dels meus oncles, de nit, doncs el tren es va avariar i vaig perdre el cotxe de línia. Caminant vaig haver de creuar el bosquet però els sorolls estranys m’embolicaven. Vaig treure aquesta harmònica i bufant-bufant vaig aconseguir arribar a casa.  Al dia següent,  amb sol  radiant, que diferent que ho vaig veure tot.

Un parell de joies d’or. Les vas construir tu?

Efectivament. La rosa amb tot el seu simbolisme la vaig fer i vaig regalar a la meva dona per Sant Jordi i l’escut del millor equip de futbol del món és el meu orgull personal.

Gracies Ramón.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.